.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories: Gud Bye 2010 and Say Hello 2011

Friday, December 24, 2010

Gud Bye 2010 and Say Hello 2011


Lagi seminggu kita akan mengakhiri tahun 2010 dan akan memasuki tahun baru 2011. Tahun ini banyak liku² hidup, kenangan² yang menyakitkan, dan tak lupa jugak kenangan² terindah yang tidak dapat aku lupakan...

Tahun 2010, episod hidup kekeluargaan ku bermula, disitula banyak perkara² yang mengajar aku erti kehidupan sebenar, hidup sebagai seorang isteri, hidup sebagai seorang Mama, dan juga hidup sebagai seorang anak. Jika Allah tidak memberikan aku kekuatan dan keimanan yang teguh, aku pasti rebah dan tidak mampu untuk menghadapi liku² hidup ku ini. Alhamdulillah, aku berjaya akhirnya, walaupun masih ada kesan² kelukaan dalam hati aku, aku mesti kuat untuk menghadapinya, aku pasti masa akan merubah segalanya dan aku amat berharap tahun 2011 akan ku dapat kecapi kebahagian yang sebenar²nya sebagai seorang isteri dan Mama. Aku juga berharap keluarga aku akan menjadi lebih besar, meriah dan bahagia bersama.

Memang tidak dinafikan, orang dibelakang aku yang support aku ketika dalam kesedihan, kesakitan, aku amat² berterima kasih kepada family aku, family mentua ku, adik² dan juga pada sahabat²ku. I Love u very much!!

Aku harap apa yang terjadi sepanjang tahun 2010 ini, akan menjadi iktibar kepada aku supaya berhati², menyiapkan diri dari segi mental dan fizikal. Allah hendak menguji hambanya tidak kira dimana, kita siapa, seberat mana ujiannya, kita kena terima dan lalui dengan menggunakan akal bukannya dengan perasaan.

Alhamdulillah tahun 2010 juga, kenangan terindah buat aku, kerana aku dapat merasai pengalaman menjadi seorang ibu. Kenangan yang amat terindah buat aku, bila melihat anak yang ku lahirkan dengan selamat. Ya Allah, aku rasa amat beruntung sangat, w/p0n sakit, tapi aku amat gembira kerana berpeluang merasai kesakitan, mendengar tangisan anakku... Selama 9 bulan dalam perut yang ku bawa bersama², kemana² pasti bersama akhirnya dapat melihat anak aku keluar dengan sihat, dan sempurna. Bersyukur kepada Mu Ya Allah...

Aku berharap tahun 2011, adalah lebih baik daripada tahun ini. Permulaan yang baik, pengakhiran p0n yang baik.Welcome 2011!!

No comments: