.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories: My baby no 2.

Thursday, January 09, 2014

My baby no 2.

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua...

Rasanya sudah lama giler tak update blog ingat nak dikuburkan blog ini tapi fikirkan banyak kenangan dengan blog ini, so tak jadilah... Aku dah tak jadi dah blog tegar. Dulu masa anak dara memang rajin berblog, walaupun sekrang dah malas nak update bagai tapi masih lagi mengikuti perkembangan kawan2 yang aku kenal masa berblogging...

Buat pengetahuan kawan semua, aku baru jer pas melahirkan anak no. 2. Anak lelaki jugak yang diberi nama Muhammad Azeeq Hakimi, dilahirkan pada 4hb September 2013 pada jam 10:30 pagi. Dilahirkan secara ceaser. Berat masa dilahirkan 3.11kg. Alhamdulillah sekrang dia dah masuk 4 bulan.

Mcmmn aku boleh ceaser yang ke 2 ini sebab uri aku tak mau naik asik kat bawah je pastu lak baby pon tak duduk dalam kedudukan yang betul itu terpaksa potong jer.. Alhamdulillah semua selamat w/pon time tu aku kekurangan darah. Pas deliver tu doc cek darah aku 8 je.. Doc dah suggest nak masuk darah tapi aku tak nak! Mmglah aku tak nak kenapa diorang tak masukkan darah masa aku belum bersalin sbb mmg dalam surat doc klinik tu dah inform cakap aku kurang darah tapi tiap kali cek hospital diorang asyik cek uri aku, pasal darah tu diorang kata ok je.. So bila dah pas bersalin nak masukkan darah mmg aku tak nak. Ye lah susahlah kan dah la ceaser nak bergerak pon susah ngan baby lagi. Lagi 1 sebab pon aku nak keluar dari hospital cepat2 sbb 4 hari kat hospital rasa lama sangat. Aku pon kesian kat hubby aku kebetulan minggu aku bersalin tu adik dia nak kawen, itu pasal la aku tak nak masuk darah. Kalau masuk darah dah tentu tambah 3 hari lagi duduk dalam hospital. Ko sanggup?? Aku tak sanggup!!!

Inilah anak lelaki no 2 saya.... comel tak?? Mcm abg dia kata "Mcm comel je!" pengaruh media semuanya... hihiii....



Pasnie saya akan update pengalaman bersalin ceaser... Beza normal ngan ceaser... Tunggu!!!


2 comments:

Eda Michio said...

ni dah mula keja lah yer....

haniza manan said...

dah start dah eda!