.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories

Wednesday, August 13, 2008

Assalamualaikum semua...

Sudah lama aku tak update blog aku. Sejak balik bercuti hari tu, aku kena menguruskan kerja yang tertangguh di opis. Hingga hari ini baru aku ada kesempatan untuk update blog aku.

Alhamdulillah masa balik bercuti, hati aku pikiran aku lebih tenang, dan aku dapat berpikir dengan lebih baik. Sungguh seronok sekali bercuti di Langkawi. Duduk ditepi pantai, dengar deruan ombak, tgk keindahan pulau keindahan air laut, sungguh tenang rasa hati. Memang aku enjoy sekali percutian ini.



Aku disana selama 4 hari. Setiap hari aktiviti penuh hingga la ke malam. Walaupun penat tapi best. Aku pergi bersama 3 orang lagi rakan. Kami mmg gamble. Dtg sana pon kami hanya booking kereta sewa jer dahulu. Sampai sana baru kami cari chalet. Disbbkan kami pergi masa weekdays alhamdulillah lah masih ada banyak yg kosong.



Kami dapat chalet betoii2 ditepi pantai. Kami menginap di Pantai Cenang. Tgk pantai dia, air dia masa sampai tu, aku tak sabar nak mandi, tp time tu waktu tenghari naik so aku pendamkan dulu, ptg sikit br mandi. Sampai jer pas makan aku tido. Mmg best tido. Hahaha.



Hari Kedua ke sana kami buat island hopping. Kami pergi Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah dan Eagle Feeding. Mmg bes. Yg aku kesal sbb x mandi kat Pulau Beras Basah. Pulau Yang cantik, air yg biru, pasir yang halus. Ya Allah cantiknye ciptaan Mu. Mmg cantik. Aku dapat gak la tgk kawasan hilang, mmg byk eagle bila org bot tu campak makanan diatas air.






Hari Ketiga aku pergi naik cable car. Aku nie gayat sebenarnya. Mmg seram diatas puncak tu. Manakala kabus tebal di atas sana. Sejuk dan nyaman. Mmg best. Selepas itu, kami meround keliling Pulau Langkawi. Pergi Makan Mahsuri, Pergi Pulau tengkorak. Mmg penat giler kaki aku berjalan. Lenguh giler.. Hari Keempat itulah baru masa bershoping. Duit byk habeh kat coklat. Huhuhuuu.

Aku rasa happy lah pergi sana mmg puas hati. So tahun depan nak merancang bercuti ke mana lah plk... hermmm.... tgh fikiran.

6 comments:

iEn said...

wah2 xajak akuuu.. perrghh lame tuuulll xpi langkaweeeeeeeeeeeeee..

h0ney said...

ko nnt gi la h0neymo0n di sana... huhuhuu

neeziee said...

waahh gi langkawi...beli apa untuk aku?hehe.

k zan said...

huiiih... kali ni hOney naik cable car... takutttt... jauh n tinggi, kat tengah laut... oh tidak, tidak, ... bestnyer...

kuncop said...

wah asyik makan angin jer k.honey. ni yang buat kuncop jelez ni... best tak pergi langkawi~??

h0ney said...

nezeei : ade coklat kalu nk mai umah aku.. hehehe

kzan : gayat kak zan tp best....

kuncop: bes kuncop... best sesgt2!