.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories

Monday, August 25, 2008

Hajat



Semua orang mempunyai hajatkan. Begitu juga aku yang mempunyai hajat. Tapi hajat yang aku ingini tidak kesampaian, mmg frust, mmg kecewa tapi apa yang nak aku katakan what can i say?? Jika itu dah takdir buat diri aku.... Walaupon kecewa tapi aku try untuk menghilangkan rasa kecewa itu, entahlah maybe ade hikmah hajat aku itu tidak kesampaian lagi.Tengah hati ini kecewa, aku telah mendapat satu berita yang mengejutkan... kowang nak tau ape dia??? Aku dapat sambung belajar di UPM. Yahuuuuu!! Memula dapat berita itu mmg terkejut sangat sbb aku apply last year, so this year baru dapat tawaran. Last year apply mmg semangatlah nak sambung belajar tapi bila menunggu keputusan itu terlalu lama semangat nak sambung belajar dah pudar, bila dapat call yesterday tu mcm nak ambil ker tak nak....

So bila aku pk kan hati yang tengah kecewa pas itu ada peluang untuk sambung belajar, untuk mencerahkan masa hadapan aku itu, dan tanya pendapat parents mmg diorg support aku bagi semangat untuk sambung. Memula aku dah pk nak tolak jer tawaran itu, sbb aku takut tak mampu nak buat, lagi pon aku fikir masalah kewangan, ye lah aku nie banyak hutang lagi tak settle kan... Sbb aku belajar nie aku kena support untuk diri aku sendiri mmg banyak pengorbanan aku kena buat.... Tapi bila pk untuk masa depan aku, aku try untuk membuatnya. Belum cuba belum tahu kan setakat mana kita punya kemampuan. Insya-Allah, Allah akan memudahkan jalan hidup aku... Amin.

So aku hari sabtu kelmarin aku sudah mendaftar sebagai MAHASISWA di UPM. Akhirnya aku dapat gak merasa jadi student di Universiti. Seronok rasanya. hehehhe. So after that i can do it lah. Member aku cakap kita kena enjoy ngan study kita supaya kita nnt berasa seronok nak belajar. So i'm try enjoy!

U all doakan aku boleh buat yek! Walaupon satu hajat aku yang tak kesampaian tanpa terpikir hajat yang dah terkubur itu kembali tanpa ku pinta. Maybe itu lah hikmahnya kot. Hope aku boleh melalui kehidupan aku ini sambil bekerja sambil belajar....

9 comments:

elly said...

tahniah.... semoga apa yg diimpikan akan menjadi kenyataan...
all the best! good luck my friends!

h0ney said...

thanks my friend... doakan aku berjaya ;)

kuncop said...

wah~!!! congratulations k.honey.
semoga berjaya dalam bidang yang diceburi ya..

h0ney said...

thanks kunc0p... d0akan akak b0leh berjaya yek ;)

Eriyza said...

Tahniah Honey.
All the best. :)

AzurA said...

wh...congrats...congrats...kite pun dah 2 tahun beturut2 plan nak sambung tak dapat jugak due to pregnancy dsb... kalau peluang dah ada...harap kuatkan semangat...good luck in your study ....

salam kenalan..salam singgah

h0ney said...

kak eriy : thanks kak eriy ;)

kak zura : itu la moga cekalla hati nk sambung belajar nie... hehehe

aniszcenna said...

nice blog...tp mcm susah skit la nak baca...sorry...tp mmg cntikk

h0ney said...

thanks anis.... sbb font ker susah nk bace?