.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories

Wednesday, November 12, 2008

Masalah-Masalah

Entahlah aku tak taulah apa sebenarnya lelaki paham pasal perempuan nie? Eh kaum adam kowang paham tak apa sebenarnya perempuan mahu kan? Kowang paham x hati seorang perempuan?? Entahlah hati nie tengah sakit sangat!!! Geram!! Geramm!!! Tengah dalam masalah nie, aku menjadi pendengar masalah member aku pulak. Tetiba member aku nie sms aku.

Dia : Erk, bile aku ckp aku suke? Adoii...
Aku : Ape la kowang nie! Aku x nak msk cmpr umah tangga kowang.
Dia : Aik, nape lak ni. Sorry la kacau :-)
Aku : Hahaha x adala. Mmgla ko x ckp suke kat dia tp aku tau ko suke dia! So aku ckp
la kat dia. Hahaha.
Dia : Waa, ko nie!! X elok camtu la... nnt dia igt aku terhegeh2 plk.. biakan je :-)
Aku : Alah x der maknenye terhegeh2 tp kita kena usaha
Dia : Biala, aku xnk tarik tali sorg2 la.. letih sgt2.. :-)

(Aku sebenarnya tak tau apa masalah member aku nie... Tp yang aku tau dia suka kat girl nie member kitaorg jugak!)

Aku : Ko ni jgn give up la!Come on la!
Dia : Bkn give up... 10 msg ko anta, dia bls 1 jek.. memula aku rilek je, last2 aku
pikir baik aku angkat kaki la, byk lg pempuan kat lua sane tu...
aku : Ssh jugak! Entahlah aku pn x tau nk nsht ape pd dia lg. (Masalah aku p0n aku x
tau nak settle! huhuuu!)
Dia : Xyah la nasihat, dia dh besarkan.. heheh dia berhak pilih hidup dia :-) aku
pun ada 3 tahuntuk keje luar.. biala aku fokus keje aku dulu.
Aku : X ape lah zaidi... nnt aku tln cr yang lain...hahahha
Dia : Xmo la, aku leh cr sendiri :-) biala aku bwk diri yg duka ini. hahah.. jiwang
siot.. :D
Aku : Hahah aku rs nk t'guling2! Poyos je ko nie!!(member tgh sedih aku buat lawak
plk)

Masalah member aku nie ialah dia kecewa ngan girl nie, diorg dh declare dh. tp the girl kata ayah dia buat solat tgkkan betoii ker jodoh dia.. ayah dia ckp bukan jodoh dia... Aduh aku x tau lah nk ckp pasal the girl nie! Dia jugak member aku (best friend lagi). Aku tau the girl pernah kecewa lelaki nie p0n sama pernah kecewa gak! Tp sebagai manusia, kita kena berusaha, bukan sahaja dengan berdoa kita terus serah bulat2 jodoh kita tu! Kan islam menyuruh kita berusaha dahulu, selepas itu berdoa dan seterusnya bertawakal! Ini the girl terima bulat2 ckp ayah dia! Kalu mcm tu suruh jer lah ayah dia crkan jodoh tuk dia!! Karang aku ckp ngan dia, aku takut dia terluka ngan kata2 aku!!

Yang kawan lelaki aku nie pon kata dia dah malas nak berharap, kalu betoii girl nie suka kat dia, dia akan tggu smpi taun depan jer... Kalu tak dia give up dah malas nak menunggu!! Kesian jugak aku tgk! Tp aku nak sebelahkan sape dua2 kawan aku!! Cuma aku mampu nasihat jer.. Ada jodoh tak kemana... Lagip0n esok member lelaki nie nak balik Qattar. Dia kata nak bawa diri 3 tahun! Weii kau jgn bawa diri lelama...

Hai entahlah masalah 0rang lain2 kan... Begitu jugak ngan masalah aku!! Cuma aku nie jenis tak ckp jer ngan org apa masalah aku!! Cuma aku takut aku akan tawar hati jer... dan aku takut akan melakukan sesuatu diluar jangkaan pikiran aku!! Yang penting aku x mau bagi famili aku malu... Tp entahlah bukan aku nak serahkan jugak pada takdir nk settlekan masalah aku kan!!

Aku try untuk mengubah diri aku supaya tak jadi mcm dulu, seorang yang panas baran suke melenting, tp bile aku dh try nk mengubah diri aku bila aku tengah marah aku diam, tp dia buat x tau plk ngan aku...(lagi aku sakit hati)!! Tapi aku try lagi diam! Bila aku mengamuk, x suke, marah aku! Tp bila aku diam, dia buat x endah! Apa lagi perlu aku buat??

Entahlah bila pk balik betoii ker keputusan aku nie??? Nak teruskan ker x nak??? Nak teruskan ker tanak??? Hermmm..... Kalu mcm nie berterusan mcm nk tarik diri.... Argggahhhhhhhh tensen!!

9 comments:

elly said...

ape lg masalah ko nie hon? cer ko buat solat istikharah... mgkin dpt petunjuk dari situ insyallah.

h0ney said...

alah dh nk dekat nie memcm la dugaan yg melanda... huhuhuu

izan said...

hOney apa yang dah dekat tu... ada rahsia disebalik cerita..hehe.. dugaannn...mantain ceria ok..

h0ney said...

kak izan : dugaan kak izan... nnt Insya-Allah tahun depan h0ney jemput yek!

skru put3 said...

Tahun depan..

apa la...gi...

KOMPANG....

Selamat Peng....

Eerrrr... x awal sgt ker skru nyayi nie nanti...

h0ney said...

eh awal lagi lah.... Tggu tahun depan yek! hahaha!

chii said...

aduh...cian sungguh eh..cici harap..honey sabo eh hadapi semua masalah..cici yakin..honey mampu wat keputusan yg baik dan bijak..semoga segala apa yg membelengu diri honey akan segera selesai ..tc

srisufi said...

salam honey...sri ada kasi award...minta diambil yer,moga persahabatan berkekalan

h0ney said...

chii : h0ney try buat yg terbaik... thanks cici..

srisufi : orait babeh!