.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories: Belajar Makan Sushi

Tuesday, January 25, 2011

Belajar Makan Sushi




Sedap ker makan sushi nie??? Bagi aku yang baru nak belajar nie adela sushi yang boleh ditelan dan yang x boleh nak telan... Hari tu gi Alamanda, budak opis ajak makan sushi aku p0n ikut jer sbb diorg kata sedap jer... Aku p0n mengikutkan jer la... Dalam hati nak gak belajar makan sushi nie....

Tgk gambar aku kat atas tu, aku tersenyum mkn set sushi aku nasib baik sedap yang aku ambil tu.... Bolehla aku telan dan masuk ke perut aku yang lapo time tu.... Member aku kak apsah tu dia ambil mee, mcm mee kicap jer aku rasa.... Then dia ambil sushi ikan salmon... auww ini sushi mmg aku tak boleh blahhh!! nak telan p0n x boleh tau... rase lembik2 meleket itu ikan.... iskhhhh x akan aku mkn lagi...


Member aku yang baju biru tu lak namanya iza still single lagi... dia makan sushi ketam ngan cheese.... yang itu sedap dan tekak aku boleh terima... sedap gak la duk melantak sushi member, nasib tak mare... hehehhe.


Akhirnya habeh gak kami makan semua sushi yang di order tu.... Siap tapau bawa balik lagi. Aku siap belikan untuk hubby aku, tapi hubby aku mcm kampung sikit dia tak boleh nak makan... hehehe... so aku jer la yang makan. Tapi makan sorang² mcm tak best jer cepat lak muak aku makan...akhirnya tak habeh gak la makan sorang.

Moralnya, maybe makan sushi nie pilihan yang lastla kot kalau aku nak makan.... Kalau ada member yang suka makan sushi mcm member aku di atas tu maybe boleh join la.... Tak apa itu namanya aku cari pengalaman, nanti orang tanya kat aku pernah makan sushi??? Aku boleh la cakap pernahhh!! hehehhee.

4 comments:

Ibu Iman said...

kalo lidah melayu mmg susah sket nk masuk... hehehe.. tp kalo kt sushi king tu, sy suka yg telur ngn mayonis tu.. apetah nama die... golden ball... lama x mkn lupe... hehehe

mamaaqeel said...

oohhh yang itu... ade gak rasa tapi sbb telur x leh masuk... hehhehe.

itula kalau dah melayu, melayu gak la... hehee

izan said...

Assalamualaikum,

Honey... puas k zan fikir mamaaqeel ... baby da besar ... berapa bulan dah tu.

k izan ni, mak k izan dah kembali ke rahmahtullah pada 28.12.2010. :)

mamaaqeel said...

Waalaikumussalam...

Hehhee... tukor nama mama aqeel.. heheh... alhamdulillah nk msk 7 bln dh kak.

Takziah kak atas pemergian ibu tercinta harap akak tabah yek. Mak mentua h0ney p0n dh meninggal pd 28/11 jugak :(