.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories: Check Up

Wednesday, December 23, 2009

Check Up

Semalam pergi check up ramainya orang kat klinik. Semuanya ibu-ibu yang mengandung datang, ada yang bawa baby... Aku melihat karenah si kecik ngan ibu dan ayahnya, hati aku terhibur melihat keletah si kecik. Seronok pulak aku tengok. Tapi waktu menunggu giliran itu sangat lama, hingga kepala pon penin2x lalat. Aku tengok jeles pada si ibu yang ditemani suami ke klinik, cepat2 aku sms hubby aku bagitau kat dia. Nak buat mcmmn hubby sibuk ngan kerja so kenalah paham.

Masa scan baby itu, aku sangat teruja sbb tgk baby dh 10 minggu dah ada kaki, dah ada jantung, kaki dia menendang2x time scan tu! Rasa mcm nak menanges pon ada time tu sbb tengok se kecik didalam perut ku... Sungguh terharu. Dr. ada bagi gambar scan baby untuk diberikan pada ayah dia.

Semalam aku cuti, berehat dirumah sungguh tak selasa badan aku dalam sebulan lebih nie, mabuk still ada lagi so tahan dan kuatkan semangat jer... Muntah tetap muntah, makan tu terpaksa sumbat jer, kalu tak makan aku lapo... W/pon tak larat tapi aku jamahkan juga, dan selepas itu aku muntah balik. Mmg letih...

Kalau bab kerja pulak, aku x der mood nak buat, kekdg tu terbiar jer atas meja, banyak benda terbengkalai yang aku tak buat langsung! Kuatkan lah semangat aku nie!! Rasa lemah badan hari nie, asyik duk muntah jer... Itu belum lagi makan acid folic, kalu makan tu, lagilah mcm nak terkeluar semua isi perut aku! Sabar jer lah..

3 comments:

ch@ said...

sabar ye....tak lama lagi je tu, 10week sm dgn 2bln lbh kan? sabar-sabar. best tau gi check up, dpt tgk bdn kembang-kembang-dan kembang! hahaha!

kite dulu pun gi check up sesorang je :) hihi! hubby tak keje tapi dia mls nk ikut, lagi tensen :)

h0ney said...

itu la sabar lah nie cha.... itu la nie badan x kembang lagi tp perut sudah mula menampakkan ke depan... huhuhuu...

huhuhuhuuu, kalu h0ney mesti dh mengamuk tu :D

ch@ said...

mengamuk jugak, tapi mls nk layan, kang layan mmg tak b'tegur sapa la jwbnya :) kite dulu dh 6 bln br nmpk prt prgnt, smpai b'salin pun org t'kejut bila kita prgnt, brt mmg turun masa awal2 tu, m'dadak, bila dh ok terus naik-naik, tapi tak smpai 50kg jugak, haha :) sipi-sipi je.