.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories

Monday, June 09, 2008


Adik Accident

Petang khamis pada 5hb Jun aku dapat sms daripada adik aku andak memberitahu bahawa adik aku Pak Tam accident. Berderau darah aku bile mendengarnye. Terus aku call kampung tanya teruk ker idak, tp adik andak tidak tahu sbb dia dalam wad kecemasan lagi. Aku call abah, abah pon cakap mcm tu tak tau lagi keputusan. Hati aku sudah meronta untuk balik, tapi aku nak tau keputusan dulu teruk ker idak. Tapi alhamdulillah abah kata hanya patah tangan. Tapi dia kena dipindahkan ke Hospital Teluk Intan untuk pemeriksaan lebih lanjut lagi.

Kebetulan hari jumaat itu, aku ada function MoA di Kuala Lumpur, Antara UPM dan Puncak Niaga. Habeh jer function di KL itu, aku balik rumah untuk berkemas pulang ke kampung. Aku bertolah dari sini lebih kurang pukul 9 malam sampai di sabak bernam dalam pukul 12 mlm.

Keesokannya aku melawat adik aku di hospital, memula masuk aku nak muntah sbb aku ngeri tengok tangan adik aku yg berbalut dan tergantung, aku keluar kejap untuk mengambil udara segar (poyo betoii aku). Aku tengok tangan kiri adik aku bersimen, tangan kanan dia plk sudah bengkak, masuk angin sbb tidak di urut. Doktor kata adik aku tangan dia perlu masuk besi, wow ngerinye aku dengar. Esok Selasa dia akan di operate untuk dimasukkan besi. Sampai masuk besi ngerinye aku dengar. Apa2 pon aku bersyukur sbb adik aku selamat.

Mcmmmn adik aku accident? Dia accident disbbkan kereta nak masuk simpang tanpa berhenti dan bagi signal, lalu adik aku yg dah dekat tidak sempat untuk mengelakkan kereta tersebut. Lalu berlakulah pelanggaran, adik aku dan member dia melompat daripada motor, kalu adik aku tak melompat maybe lagi teruk daripada sekrang. Alhamdulillah syukur. Abah aku nak bawa ke mahkamah, sbb pakcik itu pon tak datang ke rumah untuk settle senyap mcm tu. Dia ingat dia langgar anak ayam ker. Hampeh punyer orang tua!! Aku pon naik hangin bile pakcik tu senyap dan tidak bertanggungjawab. Aku jumpe mau aku nak sound orang tua nie!!

Ape2 pon aku bersyukur adik aku selamat. Lepas adik aku operate dan baik, Insya-allah nak buat doa kesyukuran.

5 comments:

e-zul said...

nsib baik la paktam slamat . lame beb x jmpe die..kirim salam kt dia tau kak.

tu la prob yang paling sy benci, x bagi signal kalau nak turn or masuk simpang. macam la nak bagi signal tu susah sangat sampai nak kene gne algebra.

mende2 ar.

h0ney said...

itu la aswat kalu tak x tau nk ckp ape... nnt akak smpikan salam...

sama lah ngan akak... bengang betoiii!! wei gne algebra ape plk benda tu???

e-zul said...

algebra tu formula math..saye pn dh lupe exactly mende tu cmne..haha..tp mmg formula math la ;p

h0ney said...

mmg pon formula math akak pon dh lupe... hehehe!

izan said...

hOney..akk nak usik hOney lah..jgn marah tau..hehehe... harini dh ok..kalau masih rasa2 nk menjeritkan beli dulu speaker yang besar tu...okey tak????...