.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories

Thursday, June 12, 2008

Semalam demam aku mmg teruk... Kak Jijah dah membebel kat aku suruh aku gi klinik. Semalam car pool ngan dia, balik kerja tu gi lah singgah klinik kat depan rumah. Smlm suare pon sengau semacam, batuk, panas badan...

Doktor : Sakit ape?
Aku : Selsema, batuk doktor...
Doktor : Ade demam keR?
Aku : Entah lah doktor...

Doktor pon check lah suhu badan aku...

Doktor : Kamu nie demam...
Aku : Diam jer sambil tersenyum...
Doktor : Hari nie kamu pergi kerja?
Aku : Pergi doktor...
Doktor : Demam-demam ini larat kamu kerja..
Aku : Ade kerja nak siapkan lah doktor...

Doktor tu pulak risau aku kerja time sakit nie. Time tu mcm kembang jer hati aku bile doktor tu mcm risau semcm jer ngan aku. Bile dia siap check tekanan darah aku, duk blah blah ngan aku, ayat yang aku suke dengar...

Doktor : Kamu nak MC esok?
Aku : Kalu doktor bagi saya MC lah...
Doktor : (Time nie muka dia sengeh2)Ok lah esok saya bagi awak MC, rehat yek!
Aku : Thanks doktor.

Sebenarnye aku tak MC pon hari ini, sbb aku pk keje aku banyak lagi p0n x der orang nak take over kerja aku, bile aku MC, byk keje yang terbengkalai...Pagi tadi mmg ingat nak MC tapi bile tgk leh berdiri badan pon mcm ok jer aku p0n gi lah kerja. Lagipon aku gi kerja kan car pool...(Gara2 nak jimat minyak) hehehhe...

Hari ini alhamdulillah aku bertambah sihat, walaupon suare masih sengau dan selsema tak baik lagi.. Aku mkn ubat pon mlm semalam jer lepas2 jangan harap aku mkn ubat. Mesti ubat tu akan terbuang mcm tu jer....kesian ubat..

5 comments:

kuncop said...

apa ni k.honey~??
doktor dah kasi mc pon masih nak pegi kerja gak. nanti kalau bertambah sakit saper yg susah~?? abg misai gak yg susah :p

ps: take care of yrself okey...

h0ney said...

nak buat mcmmn... akak rase larat keje akak keje :D abg misai susah ker nnt :P

thanks for u concern kunc0p...(hugs)

treen said...

istirahat dulu ya..

yOnnA said...

ayaakk akak!
coti la :p
ahaha...
ada ensem x doc tu?
huhu

framestone said...

sakit rupenye...pe kes nie...kerje terlebih ke