.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories: Berat Badan Dah Naik????

Thursday, April 07, 2011

Berat Badan Dah Naik????

Lama tak update sibuk coz nak settlekan assigment dan pelbagailah... Walaup0n sebut dan penat menjadi isteri, mama dan pekerja tapi aku sangat tidak percaya berat badan dah naik!!! Ooooo tidakkkkkkkkkkkkkkkk!! Adakah sebab aku suka bekpes pepagi nasi dan kekadang2 aku mentedarah bersama ngan hubby diwaktu malam, bile tgk hubby makan aku dengan selera, aku jadi tak kuat iman, ikut sekali makan! Tapi bila aku dah timbang berat badan kelmarin, aku terkejut berat badan naik!! Padan muka aku nogg!!

Oleh itu, aku berazam untuk menguatkan iman dan selera makan ku, untuk menahan nafsu, boleh ker??? Teringat masa anak dara, susah giler badan aku nak naik, makanlah banyak mana p0n, badan aku tetap maintain kurus, bila dah kawen p0n, berat badan still lagi sama tau! Tapi start aku pregnant berat badan aku mendadak naik, masa pregnant kowang jgn cakaplah, aku makan mmg tak hingat, bila jer gi check up doc terkejut berat badan aku akan naik bukan 2kg tapi 5kg!! Aragghhh giler sehh! Tapi time tu aku tak kisah, bedal jer semua!

Bila aku dah deliver, alhamdulillah berat badan aku menurun tapi bukan dr yang asal lah, tapi aku berpuas hatilah, masa berpantang mmg masa untuk menurunkan berat badan... hehehe! Makan semua control, tak boleh makan sebarangan ok!! Bila dah habeh pantang, ambil ko!! Aku bedal semua!! Tapi ramai orang kata aku maintain kurus! I likeeee banyak2!

Dalam suka2 tu, tanpa aku sedar berat badan aku menaik sikit demi sikit!! Patutlah kain kurung kancing dah tak muat! Berat aku naik tang perutt!! Aduhhh... aku kena cari insiatif untuk menguruskan perut ku ini... Aduh kowang pakai ape nk kuruskan perutt yek?? Balik pada asal boleh ker???? Aku sapu pati mujarab tu mcm tak mujarab jer!!

2 comments:

ch@ said...

suka je rasa nak pakai bengkung, tapi tak boleh pula. hehe. orangkan sibuk guna apa tu Premium Beautiful? ntah kita tak reti nak sebut sebab berat kita pun memang dah makin naik-naik dan naik. huaaa.

mamaaqeel said...

cha h0ney mmg x suke nak pakai benda alah2 tu... itulah orang kata kalay nk cantik terpaksalah berkorban but h0ney tak do la...huhuuu.