.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories

Thursday, January 08, 2009

myspace layouts





Aku dari salam bz. Aku kena siapkan kerja yang memang dipertanggungjawabkan ke atas aku! Memang penat sangat! Sbb aku buat keje seseorang! Aku seronok kerja aku walaupon kekadang tensen! Tapi pagi tadi aku rasa tensen sangat dan rasa bengang sangat! Pepagi dah dapat call dari seorang SU ini.. Dia bagitau kat aku ada sorang SU tak puas hati ngan aku dan nak komplen pasal aku mengenai emel!

Dari isnin aku sibuk emel kepada semua SU di PTJ UPM ini tentang mesyuarat ini.. Aku tak tau emel UPM nie problem atau pon emel SU2 tu yang problem.. Penat aku angkat call dalam 2 hari ini SU duk bagitau tak dapat emel pasal meeting tersebut, sedangkan aku dan emel dah... So aku emelkan kembali pasal meeting tersebut maybe ada SU yang dah dapat dia akan dapat emel ke 2 kali aku! Aku cuma nak make sure semua SU nie dapat tapi ade lah minah SU nie nk komplen sbb dia dapat emel byk kali! Duk komplen ngan Su lain, so SU ini duk menanyakan aku apa masalah aku so aku terangkanlah. Aku cakaplah kalu akak tu nak komplen kat bos ker kat big bos teruskanlah, aku tak kisah! Aku nak suruh dia duduk tempat aku dan buat kerja aku!! Tau nak komplen kerja orang, kerja sendiri belum lagi TIP TOP!!

Aku tak kisah orang nak komplen aku, tapi cakap ngan aku apa yang dia tak puas hati senangkan aku nak terangkan... Aku penat ngan kerja aku tapi aku enjoy kekadang jer aku rasa tensen berangin sbb bos semua tuju kat aku! I'm not perfect!! Sometime aku lupa nak buat kerja disuruh dan tertinggal! Sebab aku kena utamakan kerja yang penting dulu! Yelah bos tahu menyuruh jer kan tak tau lah masalah kita!

Aku lambat lagi nak kawen tapi bos dan geng geng aku sibuk nak cari pengganti aku nanti... Kalu 2 minggu aku tak kerja sesiapa pon boleh ganti aku! Bos aku ada bagitau dia nak cari staff lagi sorang maybe tolong dia buat kerja atau separuh kerja aku kot, maybe nak meringakan kerja aku lagi! Tak apalah aku tak kisah pon!!

Aku cuba buat yang terbaik untuk kerja aku nie dan bersyukur dapat bos yang bebaik walaupun kekadang aku bengang gak ngan dia! Tapi sendiri mau ingatlah dia bos!! So sampai mana pon kite nk maarah, merajuk ker ngan dia. Kekdang tu dia nak kita paham perangai dia, kekdang pon aku tak paham pon! Selalu aku berborak ngan seorang kakak nie pasal kerja pasal bos aku! Dia pon paham dan dia kata tak boleh nak buat, so sabar jerlah dan ikut jer rentak dia.. Tetapi aku nie memberontak gak biler aku tak suke! Lelagi kalu disuruh buat kerja orang lain, sebab apa aku tak suke buat kerja orang lain sebabnya bila aku tak ada tak ade sesiapa pon nak take over kerja aku!!

Dah 2 tahun aku kerja kat sini, so memang banyak pengalaman yang aku kutip di opis ini. Tempat kerja berlain2 situasinyakan, evironment dia pon lain, orang dia pon lain! So bermacam ragam kita dapat lihat cuma kita kena pandai bawa diri dalam sesuatu situasi tersebut!

Pengalaman itu mengajar kita erti kehidupan....

7 comments:

~Vot3ch 3!k@~ said...

cian akaq... huhuhu... tp walau cam ne pon bwk2 bersabar la ye.... dugaan 2 kaq oi... seb bek adiq akaq x pape.... hehehe....

::SRISUFI:: said...

salam cik honey yg manis....

selamat bertunang yer...sri terlepas ler sal tunang ni..

semoga berbahagia selalu...

izan said...

hOney,

setahun demi setahun melangkah bukan semuanya penuh dengan keseronokkan-kenikmatan. adakala tahun ni banyak dugaan, adakala tahun ni merosot..tapi ada juga tahun yang memberansangkan. jangan terus kecewa dengan situasi yang kurang menyenangkan. sabar dan berdoa teruskan usaha mudahan hari2 mendatang lebih baik dari hari ini.

hati mau kuat....

h0ney said...

vot : itu la nasib baik leh sabar kalu tak tau la agaknye mau minta tuko lagi! huhuhuu

srisufi : thanks yek! doakan h0ney bahagia ;)

kak izan : itu la kak izan... kekdg x sabar gak! sbb mcm sakit sangat hati ini. bos plk tau menyuruh jer... x pk pon apa yg staf dia rasa!

Adry said...

laa... macam tu pun ada ek.. sabar jerr la...huhu...

sori lama tak singgah .. sebelum ni bz tahap gaban... hehe

h0ney said...

adry : itu la adry nie sibuk jer...

h0ney said...

adry : itu la adry nie sibuk jer...