.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories

Wednesday, January 28, 2009

Wedding My Kazen & My Friend


Hari Sabtu aku dan adik aku menghadiri wedding kazen aku. Kesian hanya kami wakil belah perempuan disebabkan ade sebab2 yang tak dapat dielakkan. Bila dia melihat kami, dia rasa gembire sbb ada wakil daripada pihak perempuan. Apa2 pon aku doakan kazen aku ini akan bahagian hingga ke akhir hayat. Aminnn....





Hari ahad pulak, aku gi rawang, kawan satu UPM kawen. Wah aku suka baju dia pink purple, cantik. Aku juga mendoakan moga kak aida akan berbahagia hingga ke akhir hayat bersama pasangan dia. AMinn....



Aku ingat nak balik kampung bagi isnin sbb pas balik kenduri tu ingat nak berpoyo2 sama tunang aku tu tp disebabkan berselisih faham ngan dia, aku balik petang ahad tu sorang2. Aku tawakal jer sbb aku kalu drive malam aku kureng nampak. Pukul 6 petang aku bertolak balik, masa dalam perjalanan balik tu, tunang aku duk call2 aku, aku x angkat. Bengang punyer pasal mmg aku tak angkat hingga dia hantar sms kat aku minta angkat! Lembut gak hati aku, angkat jugak tapi nada mare! Dia terkejut aku on the way balik kg. Aku peduli apa, aku tak habaq kat dia pon. Masa perjalanan balik kg tu hujan lembat mmg aku x nampak jalan. Aduh problem!! Tapi alhamdulillah dalam kegelapan malam, ujan lebat tu aku selamat gak sampai.

Kat kampung ingat boleh tenangkan hati dan perasan! Sama gak!! Mak ngan abah duk membebel ngan adik2 aku! Adik2 aku nie degil lah... Aku nak marah pon x boleh!! Malas la nak layan.

Hari isnin gi berpoyo2 ngan mak ker sg besar! Mkn KFC (KFC Bukan Yahudi punyer tau)!! Hari Selasa petang bertolak balik serdang, tapi ada 2 orang adik aku ikut aku balik. Si anjang tu kerja sementara ngan pakcik aku kat bangi, yang buat aku bengang ngan dia, aku dah penat2 drive nak hantar dia ke bangi dia boleh ckp hantar aku malam lah long sbbnye dia tak nak kunci rumah! Hangin satu badan aku dalam kereta, bukan nak cakap awal2! Tidaklah aku pusing jauh!! Itu la adik2 aku ini, ada mulut tak ngeti nak bagitau awal2, dia ingat aku nie drive diorang kot, duk hantar balik pergi!! Kalu cakap sikit merajuk, cakap aku nie berkira tapi diorg tak pk ker penat kakak dia!! Eh Geram!!!

Nasib baik dah baik ngan tunang... Malam tu aku ngan dia hantar adik aku ke bangi! Badan aku nie letih sbb berjam aku drive. Balik jer hantar dia pas makan semua, balik umah aku tido!!

Sonok aku hari nie pergi kerja jalan x jem!! Budak cuti sekolah dan ramai org cuti!! Kalu tak kul 7 aku keluar jln jem nk mamposs!! Geram aku!

4 comments:

izan said...

hOney,

huiii.. gi rawang tak nak calling2 ye... rawang kat mana tu.

hOney... jgn merajuk selalu... nanti hilang seri...hihi

elly said...

sila ke blog aku... ade tugasan tuk ko...

bontotkukerawit said...

wah wah merajuk ngan tunang...sanggup redah hujan gelap gelita....berani mati punya kes ne dikk....hehehhe..best gak kan kalo merajuk ne...

chii said...

honeyz plak bilaa lgik..jgn lupakan cici tau