.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories

Thursday, March 26, 2009

Nombor telefon yang aku tidak kenali muncul lagi di skrin telefon aku. Aku tertanya-tanya siapa gerangan yg hantar sms pada aku. Memula tu aku buat x layan then malam ini hati aku tergerak untuk sms padanya.

Aku : Sape nie yek?
Dia : Haris... kenal?
Aku : Jayzeeharis?
Dia : Sorry wrong number..

Hampeh jer mamat nie! then aku stopla sms dia. Sbb dia dah ckp mcm tu. Tak lama kemudian bunyi sms aku. Aku buka nombor yg tadi...

Dia : Rindu sy tak pnh berubah terhadap awak.
Aku : (giler ker apa mamat nie! kata wrong number tup! tup! sms aku ayat mcm nie!!)
Aku : Awak nie sape? Kata wrong number?
Dia : Kenangan di Mines tak dapat saya lupekan.
Aku : (sapelah pulak mamat nie??)
Aku : Kelakar la awak nie. Entah2 awak salah org kot!
Dia : Haniza... That's u?
Aku : (Aku terperanjat sbb dia tau nama aku! Bila aku ingat balik dia kata dia haris.. baru aku teringat dia yg pernah aku kena suatu masa dahulu)
Aku : Yup. U hairs yg kite penah kenal kat kedai kopi ker?
Dia : Bus stand klang..
Aku : X sangka awak msh igt sy!
Dia : Kenangan dengan awak tak kan sy dapat lupekan. Saya nak jumpe awak boleh?
Aku : (terkejut dengan permintaan dia! Dah lama menghilang tup!tup! nak jumpe!)
Aku : Awak dh lame benar citer kite. Nk jupe 2 ssh skt sbb su dh jd tunangan org!
Dia : Awk dh tunang? Ya Allah... luruh jantung saya wak. Maybe ini balasan saya tinggalkan awak dulu...
Aku : (Alah mamat nie dah bertahun dah hilang tanpa berita! Ingat aku bodoh ker nak tunggu dia!!)
Aku : Yup bulan 12 tahun lepas!
Dia : Sy minta maaf byk2 kat awak if i distrub u. Kalu dulu sy tak tgglkan awk dh tentu sy bahagia dengan awak kan!
Aku : X yah lah di kenangkan awak semua dah berlalu. Saya bahagia ngan hidup saya dan tunang saya!!
Dia : Sorry 4 disturb u. Bye...

Dah lama kisah berlalu kenapa lak tetiba dia dtg balik dlm hidup aku?? Tapi itu tak menjejaskan hati aku, minda aku, dan diri aku! Hati aku tetap pada tunang aku! Kami dah mengharungi susah senang, suka duka bersama selama ini. Of course kalu kekasih lama aku datang balik, aku tak heran! W/pon ayatnya manis bak madu!

Tapi yang aku heran mcmmn dia dapat no telefon aku? Sbb aku dah tukar no telefon aku!
Hermmm biarlah dia! Aku anggap semua ini hanya ujian Allah terhadap aku untuk menguji hati, kesetian dan keikhlasan aku terhadap kekasih hati ku!

Apa p0n terjadi MOHD HILMI ABDLAH tetap di hati aku!! (jgn muntah pulak orang yg membace ini!! hahahhaa)

4 comments:

Framestone said...

he..23x habis tue sape pulak Tan Sri Syukri Mohammad Nor di hati mu he..23x sila jawap

h0ney said...

sape lah TAn Sri Syukri tu kenal ker? huhuhuu

noamee said...

biasalah tu honey...bila dah tunang ni...mcm2 dugaan yg akan dtng. :)

h0ney said...

itu la kak... memcm la dtg! nasib baik la hati nie x tergugat!