.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories: Demonstrasi

Wednesday, February 23, 2011

Demonstrasi

Sumber Malaysia Kini

(inilah cara anak Melayu kita, menampakkan keburukan, orang luar kata Islam nie pengganas marah!! tp nie dah terbukti!! bodoh x guna otak!!)

Hari nie sangat panas, sbb student buat demonstrasi coz tak puas hati dengan keputusan pilihan raya... Sampai memekak la kat bawah opis aku nie, aku gi tgk diorg buat tu, hot gak la aku tgk perangai diorang nie... Jangan gunakan islam kalau cara mcm tu, sbb cara p0n tak mengikut islam... Cubala cari jalan lain selain buat benda2 yang mcm nie, menyusahkan orang tau!! Mak ayah suruh masuk Universiti untuk belajar, supaya masa hadapan cerah tapi ini kerja kowang sibuk benda yang kowang p0n tak pasti b0leh ker menjamin masa depan k0wang buat mcm nie! Kesian kat mak ayah k0wang tau bagi duit, kuar duit bebanyak nak bagi k0wang pandai, belajar tapi ini yang k0wang buat...

Siap k0wang x masuk class sbb buat benda2 yang bodoh nie. Pleasela pk la dengan baik, kalau itu dah keputusannya kenala redha... Baikla kowang gi study, score betoi² leh menjamin masa depan k0wang, buat2 demonstrasi nie bukan b0leh jamin masa depan k0wang p0n!! Kalau betoi cara kita, mestilah 0rang tak mare ngan kite, lagi org suka tapi ini cara k0wang salah tau!!

Aku bukan anti p0n, cuma tak suka jer cara student nie... menyusahkan orang! Belajarlah el0k2, syukur k0wang dapat masuk Universiti, dapat ditanggung belajar, tgk aku nie, dulu nak masuk U tapi mak ayah tak mampu, so terpaksela kerja... nasib baiklah aku menjadi orang berguna! Memang aku dapat peluang belaajr sekarang nie tapi aku lak tak mampu nak bawa masa sekarang nie, terlalu banyakla komitmen tak mampu nak bawa semua... letihh sangat... tp sangat sedih tau sbb belajar tinggi tu adalah salah satu impian aku.... :((

2 comments:

shay said...

susah kalau tak pandai bersyukur...

mamaaqeel said...

itu la shay... sibuk dengan hal bodoh!!