.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories: Anak Teruna Semakin Membesar

Wednesday, March 02, 2011

Anak Teruna Semakin Membesar

Menangis dah tak nak duduk dalam car seat dia tu....

Berusaha nak bangun dari car seat dia.... time nie mama dia dh naik angin!!

Akhirnya.... tercapai hajat dia nak pegang benda2 yang tergantung kat kete mama dia....

Tengok tu... hye anak.... nasib baik time nie tgh berhenti kat trafic light.....


Inilah perangai anak teruna saya baru nak masuk 8 bulan bulan ini tapi mama dia dh penin melayan karenah si anak terunanya.... Perangai anak teruna saya nak tau mcmmn??

1. Sangat friendly... tak takut orang p0n....
2. Kedekut.... tak tau la perangai sap0 dia ikut tp rasa mama dia kot... hehehe..tp agaknye terikut perangai mama dia time pregnant sbb kedekut.
3. Kuat makan.... dia makan jer apa orang suap kat mulut dia....
4. Dah pandai merajuk bila kena marah.
5. Suka melawan gak bila mama dia marah atau tak bagi sesuatu kat dia....
6. Suka "kemas rumah" sekarang....
7. Sangat manja....
8. Terlalu aktif.... itula mama dia kurus.... huhuuu
9. Kalau dia nak sesuatu itu kena la bagi, tak bagi alamat melalaklah dia....
10. Dah nk merangkak, pandai dh nk memanjat.....

Itu lah perangai anak teruna saya tapi gigi tak tumbuh lagi... Bilalah nak tumbuh??? dah 8 bulan tak tumbuh lagi.... huhuhuu

8 comments:

ch@ said...

gigi oni tumbuh ngam-ngam 8 bulan. tapi dia dah merangkak. hahaaa. takpe, akan tumbuh juga nanti. lambat tumbuh, lambatla rosaknya.

mamaaqeel said...

nie dia dh angkat2 botot nk merangkak tapi x lepas lagi... hehehe. Itu la tak tumbuh lagi giginya...

elly @ suely said...

biasa la budak, ade yg dia cpt n ade yg dia lambat.... wait n see k? hehe

mamaaqeel said...

itu la x sabar aku nk tgk dia berjalan....huhuu

AKO @ retna said...

lama dah x jumpa honey kan.... anak pun dh makin beso ye :p "anak tekak" kita gak yg masih menten mcm dl :p

AKO @ retna said...

wah kita br pasan,

elly ngan honey still ctc lg ye ;) kowang srtill keje tempt yg sama ker??

izan said...

hOney,

dia nak berjalan tu .. jeles tngk kwn2 sume berlari2 da..

mamaaqeel said...

kak retna : hehehhe... Insya Allah ada rezeki akak tu... haah kami masih contact lagi, keje bawah 1 bumbung... hehehe

kak izan : itu la agaknye kak... penin pale...hehee