.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories

Tuesday, May 29, 2007

HARI YANG PENUH DUGAAN

Pertama kali dalam hidup aku, aku accident masa aku on the way nak pergi keje. Time tu masih dalam kawasan perumahan aku. Aku yg salah sbb aku yang langgar. Huwaaaa!! Tensen beb!! Sbb aku tak nampak kereta tu masa aku nak membelok, aku terkejut la. Nasib baik tak teruk sangat tp aku terpakse bayar kat cina tu RM200 ganti rugi dia. Aku tgk kete aku lak, bile lak aku nak repair, bumper pecah. UHhhh... byknye dugaan aku. Aku gunakan duit insurans aku yg mati bulan 6 ini, minggu depan aku nak pindah rumah pulak... Penin kepala aku. Duit rumah baru aku x bayar lagi. Ade sape ker yg nak tolon aku?? Tolon simpati adalah. Tak ape lah aku try settlekan masalah aku sendiri... Jgn harapkan org sgt, selagi kita berupaya nak settlekan, akan aku settlekan... Dugaan buat aku. Maybe ade hikmah di sebalik kejadian nie.

Tapi hari nie, aku tak ader mood nak keje. Aku pon mcm dh tak nak drive kereta dah. Aku nak naik moto. Sbb aku naik moto belum pernah la aku accident. Tp start aku naik kereta nie memcm jd... Silap hari bulan aku pengsan... Tak apelah benda dh nk terjadi so aku kena redha terima takdir Allah ini.

Aku nak ucapkan takziah buat Kak Awin sekeluarga di atas kehilangan pemergian ayah tersayang pada hari ahad yang lepas. Aku harap Kak Awin sekeluarga sabar dan redha di atas Ketentuan Allah ini. Aku mendoakan roh ayahnya dicucuri rahmat dan diletakan dikalangan orang yg beriman. Amin...

2 comments:

nieja said...

xcident..?tp sbaek honey xde pape kan..ke de cdera gk..?

h0ney said...

alhamdulillah x der ape2 nieja... cume kereta la tercedara :((