.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories

Wednesday, August 08, 2007

Lelaki Panas Baran dan Giler

Aku ade story nak citer ngan u all, nak kongsi dan nak minta pendapat u all mcmmn. Aku nak tolon budak pompuan nie, tp aku tak mampu nak buat mcmmn. Aku kesian dia dia, ape yg dialami skrg nie...Simpati sangat.

Dia meluahkan masalah dia pada aku tentang pakwe dia. Sudah 3 tahun kapel br dia tau pakwe dia nie duda dah ade anak pon. Yg aku tahu pasal pakwe dia nie, pakwe dia suke mengkongkong dia. Tp bile dia bercerita dengan aku tadi, aku tak sangka pakwe dia seteruk itu. Dia nak clash ngan pakwe dia tu, sbb dia tak boleh terima pakwe dia tu. Frist dia dah menipu dan lagi satu pakwe dia dah berani naik tangan ngan dia, bukan itu sahaja siap boleh hantuk kepala dia lagi. Aku dengar pon aku bengang! Aku naik marah. Pakwe dia siap ugut dia, kalu dia clash dia akan bunuh dia... Lelaki ape nie! Setahu aku latar belakang lelaki nie kuat agama, tp bab cinta mcm nie sanggup nak bunuh org??? Lagi satu x wife pakwe dia nie ade call dia bgtau kenape diorg bercerai sbb lelaki nie panas baran, kuat cemburu.... Takutnye aku dengar!

Aku tak tau nak tolon dia mcmmn.. nak settlekan masalah dia nie. Tp aku bgtau dia kena berterus terang ngan famili dia ape yg terjadi... Jgn pk ugutan dia tu, buat report polis. Itu jer yang aku mampu ckp... Kalu aku alamai di tempat dia aku tak tau nak buat mcmmn... Aku takut lah jumpe lelaki mcm nie. Mcmmn lah member aku nie mengatasi masalah ngan lelaki giler mcm nie....

Aku nak minta pandangan dan pendapat kowang lah. Bagaimana aku nak settlekan masalah member aku nie... Kalu dia putus pon masalah kalu dia tak putus lagi masalah... Kenapalah ade lelaki yang bodoh dan bangang mcm nie!! Ya Allah selamatlah member aku nie...

21 comments:

.::{ uMIe }::. said...

Ikss!! Kalo dah sampai ugut2 nak bunuh tu, dah kes berat.. memandangkan lelaki tu jenis yg panas baran, tak mustahil dia akan lakukan pekara2 macam tu.

Umie rasa, better kawan honey citer kat family dia dan mintak pendapat. then, baru pk pekara yg seterusnya seperti buat laporan polis atau sebagainya.

Sekurang2nya kalo terjadi pepe, family dia atau pihak yg berkaitan tahu siapa patut dicari.

h0ney said...

itu lah sebaiknye umie... h0ney daj bgtau dia.. tp x tau la keputusan dia mcmmn...

h0ney jd takut plk... takut mamat tu lak berdendam ngan h0ney!

faisal said...

hon, lelaki kalau dah naik tangan baik tinggalkan je..belum kahwin dah berani buat camtu dan tak hormat perempuan entah camne lagi dah kahwin...

fysal said...

tak katalah honey..kes cam ni dah selalu sgt fysal jumpa di jabatan tempat fysal kerja..yang hairannya kenapa kaum wanita itu sendiri takut nak bertindak..laporkan kepada pihak berkuasa...kawan honey tu blum kawin lagikkan..apa lagi blah ajerlah..klu dia kacau ugut dia yang kawan honey tu boleh ambil tindakan polis

h0ney said...

acai : mmg dia nak tgglkan jantan tu tp lelaki itu ugut akan bunuh dia dan akan buat cerita di kg. Lelaki itu sanggup buat ape saja...

fysal : itu lah yg h0ney nasihatkan dia.. supaya lekas lah bertindak jgn sampai jantan tu buat yg lebih teruk lagi... h0ney p0n x tau lah nak tolon mcmmn!

jamri said...

Tinggalkan je dia, abis cerita. Lepas ni kalau dia buat apa-apa, report je...

kalau tinggal ada masalah, tak tinggal lagi la byk masalah...

h0ney said...

mmg betoi jamri... tp masalah skrg nie dia selalu awasi member h0ney nie... kesian dia!

.::{ uMIe }::. said...

Pedulikan ape lelaki tu nak buat.. kalo kawan honey tu benar, takde pepe yg nak dirisaukan cuma perlu berhati2 je.

h0ney said...

h0ney p0n ckp mcm tu kan dia... pedulikan! tp dia pk famili dia. sbb lelaki tu ugut akan buat ape saje jer termasuk famili dia nie.. lagi 1 mak ngan ayah dia skrg nie kureng sihat.

iEn said...

aku sukung.. report jek polis abis citer.. tp polis2 ni pon kengkadang xleh caye gark.. ade jeek rasuah kat mane2.. beware!

h0ney said...

aku takut polis buat x tau jer... Polis skrg nie mcm malas nak melayankan! atau diorg malas nak buat keje!

iEn said...

malas nak wat keje sebenorrnyeee... ni ler zaman skang semua dah tunggang tebalik daah.. termasuk laa kes member ko tu heheheeh.

h0ney said...

itu lah ien... aku x tau lah! lelaki itu agama dia kuat tp bab mcm nie dia x dpt nak control!

noamee said...

lelaki gitu pada pendapat akak mmg tk betul sket..lebih baik dia putuskan hubungan..blm ada apa2 dah berani pukul..klu dah duduk serumah lagilah berani

dalam soal begini kawan honey 2 nak kene berani ambil tindakan,klu dia dpt belajar seni pertahanan diri lagi bagus..barulah lelaki 2 tahu sakit..

iEn said...

oi oi slamat hari merdeka.. membermu dah merdeka belom? hehehe

h0ney said...

kak mie : entah lah bile nak settle tah... tgh tggu jawapan drpd dia nie...

ien : kawan aku tetap mcm tu!

chot said...

nasib baik aku xpanas baran dan giler...heheh

iEn said...

baik member ko terus terang ngan parents diorang.. xleh nak dendiam cenggitu jaa :/

Guest02 said...

Semeko.. sebagai lelaki aku rasa terhina pulak... cam tak percaya ada jugak lelaki jenis begini hidup dlm muka bumi ni... well aku nak bagi pendpt aku secara open.. tak ada simpan2...

apa yang membuatkan si lelaki ni boleh jadi begini? apa hak dia sampai nak naik tangan kat member ko tu (aku marah ni?) well dalam hal ni nasihatkan member ko tinggal lelaki tu secepat yang mungkin... BERANI KERANA BENAR .... jgn takut kat lelaki tu dia pun manusia... DIA SIAPA!!! (marah lagi ni) sebaik2nya member ko tu mesti bagitau keluarga dia tentang lelaki yg tak guna tu... kepada member ko tu.. suruh dia banyak bersabar dan berdoa... biasa laa dalam masa bercinta ni tak semuanya indah... kadang2 Allah sengaja sembunyikan matahari dan beri kita kilat dan petir... tapi percaya laa di sebalik petir dan kilat itu akan timbul pelangi untuk kita.

sorry kalau aku comment ikut sedap hati jer.. tapi aku memang marah ni... haizz!!!

faizzah said...

hani,
suh member hani tu report je polis. Main ugut2 ni bahya taw!!

Ic3dLatt3 said...

bahaya betul... report je polis & minta polis jaga kawasan rumah untuk beberapa hari..