.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories

Tuesday, August 14, 2007

Tamatnya Episod Cinta Yang Menyakitkan

Akhirnya kawan aku itu telah menyelesaikan masalah dengan lelaki itu. Dia dah bagitau kat abg long dia ape problem dia tu. Seorang abg mesti lah bengang biler adik bercerita kisah dia yang buruk tu. Tau pulak lelaki tu takut ngan abg dia. Tak der plk nak ugut bunuh. Sbb member aku nie dia dah forword msg ugut bunuh tu kepada abg dia. Abg long dia warning lelaki tu nak settle cr baik atau sebaliknya. Akhirnya, dia pon selamat drpd cengkaman lelaki yang tak berguna tu. Tp aku tau member aku nie sayang kat lelaki nie, buktinye bile aku ckp dah putus ker belum? dia ckp masih tak der kata putus... Sah lah dia sayang ngan lelaki nie... Cume dia dah tak jumpe jer lelaki nie tp aku tak tau lah kalu dia masih contact antara satu sama lain.

Cuma aku sebagai seorang kawan dan kakak, aku dah nasihat sama dia. Terpulang pada dia nak dengar atau tidak. Kalu dia masih degil lagi, dia tanggung la sendiri akibatnya nanti. Aku cuma harap dia tak akan kembali semula pada lelaki tu. Lepas nie, member aku nie nak pindah rumah aku, so safety la sikit sbb rumah aku tu ade guard, so kalu lelaki tu tak puas hati nak buat benda tak baik ker... dia tak boleh nak buat kecohkan. Aku harap perkara ini tak akan berulang kepada member aku nie lagi. Ialah kalu dia balik semula pada lelaki tu mmg dia BODOH sbb dah kena penampar dan memacam lagi drpd lelaki tu masih nak sayang dan cinta baik tak payah. Ramai lagi lelaki kat luar tu yg lagi baik drpd lelaki nie.

Cuma aku harap dia dapat terima hakikat ini, dan tabah menghadapi dugaan ini lah. Lagi pon dia muda lagi dan masa depan panjang... Kepada kaum hawa lain ambil lah pengajaran drpd cerita aku nie... Jgn sampai lelaki control kita dan sanggup naik tangan kat muka atau badan kita. Biarlah kita tinggalkan lelaki macam tu supaya kita tidak akan merana di kemudian hari... Sayang tu kita ketepikan untuk lelaki yang mcm nie.. Tak bahagia hidup dengan lelaki mcm nie... So cari pakwe ker bakal suami tu biarlah kita kenal hati budi dan latar belakang dia terlebih dahulu. Jgn tangkap muat jer....ok Adios!!

3 comments:

iEn said...

gitunye bodo pon masih syg lagik kaa??? baik blah dlu sebelum terkkena jerat lagik teghok :p

h0ney said...

harap dia dpt berfikir la ien

.::{ uMIe }::. said...

alhamdulillah semua dah settle dgn cara baik dan tiada pergaduhan..

Bila kita baru putus dgn seseorg yg pernah bertahtah dihati, mmg la sukar tuk melupakannya honey. mungkin kwn honey perlukan masa. dlm pd tu, honey slalula nasihatkan dia.. takut dia TER-terima balik lelaki tu dlm hidup dia.

Nauzubillah...