.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;} my memories

Wednesday, June 06, 2007

Aku rase blogspot di UPM di block kembali. Hai letih la mcm nie... Aku hanya boleh update mcm biase jer tp tak boleh nak mengkunjungi member blogspot, tp ade setengah blogspot aku boleh buka. Aku tak tau kenape, UPM block atau ade masalah dengan blogspot nie.... Malas nak pikir biarkan lah.

Abg aku dan kak ipar aku dah buat perangai. Sampai hati kak ipar aku ckp mcm-mcm ngan abah dan mak aku. Ini yang buat aku bengang nie. Abah dan mak aku sedaya upaya membela dia drpd abg aku sendiri, akhirnye dia mengata mak dan abak aku. Mmg tak mengenang budi betoii. Dah lah anak dia pon mak aku jaga, lagi nak burukkan abah dan mak aku. Dah lah duduk kat umah mak dan abah aku, mmg tak sedar diri betoii. Ini yang buat aku tak hormat pada dia lagi. Aku kesian ngan mak dan abah aku. Nasib baik abah aku tu tak bagi penampar kat bekas kak ipar aku tu. Sakit lak hati aku.

Ini la dunia, kita buat baik ngan org pon, org tak hargai. Buat jahat apatah lagi... Aku dah bgtau abah dan mak aku, jgn masuk campur lagi hal abang dan kak ipar aku tu lagi, melainkan cucu-cucu abah dan mak aku tu jer. Teruk betul la. Aku harap dan aku berdoa semoga aku tak jadi mcm mereka nie...

4 comments:

chii said...

biasalah kan..kadang2 manusia ni mudah lupa akn kebaikan yg telah org beri pd nya..madu yg diberi..racun plak yg dia balas

chot said...

aku pun pernah kena..tiu pasal aku beralih arah ke wordpress..

h0ney said...

cici : entahlah h0ney p0n x bape pasti ape puncenye.. tau psl pompuan lain.

chot : aku nak tuko lain tu aku malas dah.

Reez said...

Reez pakai BlogSpot Ok aje... Takde lak masalah cam ni.. Tak tahulah, mungkin belum kene lagi kot...

Kadang2 internet memang ade problem... Down, error dan sebagainya... Kat UPM tu dia pakai ape? TM nye ke, Jaring ke???

Anyway, kalau tak internet problem, mungkin internal server ade problem... Mcm yang Honey cakap tulah.. UPM mungkin block certain sites sebab nak elakkan dari kene virus atau salahguna... Setengah company memang ade polisi macam ni... Depa tak suke orang layar laman web lain... So, dia owang saring dulu sebelum lepas ke pengguna... Mungkin camtu kot...

Ermmm... Entahlah dunia sekarang.. Ramai orang tak tahu dosa pahala... Macam yang Chii cakap, betul tu... Banyak orang sekarang jenis tak kenang budi dan amat mudah melupakan kebaikan orang.. Pasti dengki mendengki... Kalau buat jahat senang aje...